網絡行為失調

健康有問題?大夫在此解你疑難。

網絡行為失調

文章 王政 » 20-05-2015, 09:31 •  [Post 1 樓]

網絡品行失調:

01. 兩次以上被刪除帳戶紀錄
02. 好勝
03. 非常渴望被認同
04. 充滿敵意和仇恨
05. 缺乏自我管理能力
06. 經常感到憤怒
07. 使用侮辱性文字
08. 刻意滋擾別人
09. 故意違抗要求或規則
10. 要求被尊重
11. 容易感到煩厭
12. 將自己的過錯歸咎於別人身上
13. 強迫別人依循指示
14. 強烈尋釁傾向
15. 欺負或恐嚇別人
16. 殘酷地損害他人名譽
17. 自信學識及思維已成熟
18. 分析能力及自制能力未成熟
19. 對人出現文字暴力行為
20. 經常主動與人爭抝
21. 蓄意破壞別人人格
22. 自稱沒說謊話來逃避責任
頭像
王政
綠色元老

Re: 網絡行為失調

文章 vigor » 21-05-2015, 23:02 •  [Post 2 樓]

王政中哂!
頭像
vigor
綠色元老

Re: 網絡行為失調

文章 王政 » 22-05-2015, 17:32 •  [Post 3 樓]

威哥,中咗啲。^__^

01. 兩次以上被刪除帳戶紀錄
--- 從未畀人刪除過帳戶
02. 好勝 --- 幾咖,喺O場整治緊
03. 非常渴望被認同 --- 麻麻,自知唔同人嗰品
04. 充滿敵意和仇恨 --- 咁傷身,唔使預我
05. 缺乏自我管理能力 --- 幾咖,冇手尾,冇記性
06. 經常感到憤怒 --- 愈老愈嬲唔出
07. 使用侮辱性文字 --- 特登咖,第一行咪係囉
08. 刻意滋擾別人 --- 同07
09. 故意違抗要求或規則 --- 慣性
10. 要求被尊重 --- 尊重同錢一樣,要賺返嚟先馨香,人地唔畀就冇
11. 容易感到煩厭 --- 極少煩厭
12. 將自己的過錯歸咎於別人身上 --- 我太牙擦,唔識賴人
13. 強迫別人依循指示 --- 周時
14. 強烈尋釁傾向 --- 前設係對象要高大過我,噉先過癮
15. 欺負或恐嚇別人 --- 同14
16. 殘酷地損害他人名譽 --- 極少,因為之後會好後悔好後悔
17. 自信學識及思維已成熟 --- 幾咖,喺O場修練緊
18. 分析能力及自制能力未成熟 --- 未,但係愈老愈成熟
19. 對人出現文字暴力行為 --- 極少,因為嘥力
20. 經常主動與人爭抝 --- 極少,因為贏口舌冇獎品
21. 蓄意破壞別人人格 --- 唔會,佢人格係點自有公論
22. 自稱沒說謊話來逃避責任 --- 自稱說謊嚟逃避責任就會,多數要孭返
頭像
王政
綠色元老

回到 大夫信箱

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客