會員的定義和義務

更改會員資料,查詢... ,如不想資料公開,請電2619-0000 與 Club O 幹事聯絡。

會員的定義和義務

文章 王政 » 15-09-2010, 16:35 •  [Post 1 樓]

O場網友如果不是管理員,就是和王政一樣,是會員。

管理員由場主委派,有增刪帖子內容和管理版面的權力;責任是確保O場的運作符合場主心目中的綠色社區大會堂的要求。
會員衹能在管理員許可之下,增刪自己的帖子內容,回應網友的帖子、開新版面和投票;義務是遵守會員心目中一個綠色社區大會堂應有的規矩。

場有場規,我這樣為O場下定義是因為這裡是個綠色社區大會堂,大家本著的是人心,不是依據用來約束人心的規條。

管理員在O場有絕對的權力,唯絕對的權力使人絕對地腐化。
會員為了保存一個適合自己和網友們交宜的好地方,也應義務監察管理員的作為,向管理員提意見,讓他審視和修正。

當管理員認為會員的作為有違場主的要求,或當會員認為另一位會員的作為有違這個綠色社區大會堂應有的規矩,便要清楚說明,讓會員審視和修正。
若有異議,當以管理員的判斷為準。

因為這是場主的地方。
頭像
王政
綠色元老

文章 余小姐 » 15-09-2010, 22:44 •  [Post 2 樓]

王先生,場主係咪周博士呀?
*****************善良正面地加入討論*****************
*****************大家都會得到正能量*****************
頭像
余小姐
擁躉

文章 王政 » 16-09-2010, 11:31 •  [Post 3 樓]

余小姐,我唔知場主係邊位,我喺呢度有乜唔掂就搵 vigor。
O場冇咗佢都唔知點算。

係呢,您對我樓上嘅諗法有乜睇法呀?
頭像
王政
綠色元老

文章 小米高 » 16-09-2010, 12:27 •  [Post 4 樓]

咁管理員除左vigor仲有邊D人呢? :-s
累了嗎?來 小米高之家 歇息一下吧。
小米高
會員

文章 Joey » 16-09-2010, 12:32 •  [Post 5 樓]

重有亞V囉...不過佢5識打中交 :mrgreen:
頭像
Joey
綠色元老

文章 余小姐 » 16-09-2010, 14:01 •  [Post 6 樓]

王生,
我地的女人仔,有乜意見呀!淨係識國有國法,家有家規,無規矩不能成方圓咁囉!想攪好個場,就要大家比的時間傾下點先最好,淨係中央講晒好冇癮。

話時話管理員通番賣國又點呢?

的會仔冇權理,但最高領導又唔想理。個場咪係咁囉!

公心個公字筆畫好少,含意就好深啦!

王生,你我都只是會員,講埋的咁野,會唔會比人話過界,一陣又比人插。

到時我閃你頂啦!咪話冇2氣呀!
*****************善良正面地加入討論*****************
*****************大家都會得到正能量*****************
頭像
余小姐
擁躉

文章 王政 » 17-09-2010, 16:25 •  [Post 7 樓]

IQ題:一場足球賽,球例重要定係球證重要?^__^
頭像
王政
綠色元老

文章 余小姐 » 17-09-2010, 16:41 •  [Post 8 樓]

王生,咪玩啦,你唔講邊樹踢,盞攪!

世界盃公開賽定圍威喂波地踢?
頭像
余小姐
擁躉

文章 Joey » 17-09-2010, 21:39 •  [Post 9 樓]

應該係個波最重要 :oops:
頭像
Joey
綠色元老

文章 Noel » 18-09-2010, 00:14 •  [Post 10 樓]

師父,俗語都有話,規矩係死嘅,人係生㗎嘛.

所以,對我嚟講,球証比較重要啲啲.

其實喺 O 場,大家都盡量遵守規矩,管理員又唔太矯枉過正,齊齊 happy 就最開心 ~ ^_______^

雲端風光無限好,手倦拋書午夢長。  
名儒先哲風騷客,南柯枕畔好商量。 

Life is meant to be abundant and happy ~ Thank you Universe.
頭像
Noel
超級擁躉

下一頁

回到 會員區

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客