有人到過 "正本會" (WiserClub) 治病嗎?

禁談國內政治、禁發廣告,否則暢所欲言!

文章 lhtse » 03-03-2011, 11:09 •  [Post 51 樓]

我都想問potassiumiodide, 你講旺角個
脊醫個地址及電話, 公德無量!
lhtse

文章 Vrindavan » 03-03-2011, 13:01 •  [Post 52 樓]

頭像
Vrindavan
綠色元老

文章 ant.... » 03-03-2011, 14:14 •  [Post 53 樓]

話!大佬,要人睇燕文,又深到5知恰乜,、睇呀! #-o

不如簡單d話比人知 KI 有乜好處,錦就老少咸宜啦! :mrgreen:
ant....
ant....
綠色元老

文章 王政 » 03-03-2011, 15:11 •  [Post 54 樓]

齋KI,唔SS,即係KI緊嗰陣唔好SS(扭下扭下),您試過未?睇落冇乜好處喎。^__^
頭像
王政
綠色元老

文章 potassiumiodide » 10-03-2011, 15:12 •  [Post 55 樓]

旺角的脊醫:
鍾醫師
$300@

我而家睇緊醫管局的中醫,都係做針灸,有需要時仲會用刺針放血
$120-150@

http://www.ha.org.hk/chinesemedicine/cl ... in_chi.htm

真係發出黎的時候, 放血就最work, 就唔使打類固醇都可以好快退

祝你早日尋得良醫
potassiumiodide
新會員

文章 potassiumiodide » 10-03-2011, 15:40 •  [Post 56 樓]

2007/10-2010/11
經多年的治療
我的身體已經好好多, 海鮮同牛都可以食番, 不過只係食好少。而我睇開的針炙醫師亦由醫管局轉為私人執業, 有需要的話我都會搵佢。

對上一次發出黎都係2010年11月的事, 仲要唔使放血, 只係搽紫雲膏就ok了。

現在,我已經不用吃中藥醫治皮膚, 只需要用qv bath oil 沖涼, qv cream 潤膚, 間中針炙疏風活血, 日日做引體令柔十三式, 每星期一兩次跑步, 每次30分鐘。
potassiumiodide
新會員

文章 Keung » 07-06-2012, 13:17 •  [Post 57 樓]

講起正本會我曾經睇過,由於價錢問題,afford唔到繼續睇落去。後發現香港都有自然療法師用同部機,仲係upgraded version!治療仲平一半!我胃嘅問題改善咗好多好多,(之前睇中西醫都唔得),而且治療師好細心,唔hard sell! 我美國嘅朋友話美加同歐洲自然療法好多用依部機,希望自然療法係香港可以幫到有需要嘅人。
Keung
新會員

Re: 有人到過 "正本會" (WiserClub) 治病嗎?

文章 vigor » 02-10-2012, 18:14 •  [Post 58 樓]

大家有甚麼看法?

Reported by kirintea « 12-09-2012, 12:22
致版主,

請刪除此文章, 文章內容直接對本公司及員工構成誹謗,破壞本公司聲譽及令本公司蒙受嚴重財務損失。

謝謝,

正本會
頭像
vigor
綠色元老

Re: 有人到過 "正本會" (WiserClub) 治病嗎?

文章 ant.... » 02-10-2012, 19:44 •  [Post 59 樓]

若果有會友來這裡反映他們曾經遇過的意見,確實寶貴,藉此提醒病患者小心廣告內容,格外打醒20份精神,對其他的會友只是有點友善提示,接受與否,無人能控制。如果這樣便構成誹謗,豈非禁止訊息交流?

為了公眾安全,好的要登、壞的也要給它平等看待,來函照登,個人意見並不代表本會意見,本會不負任何責任,最好! =DX=
ant....
ant....
綠色元老

文章 miaomiao » 20-03-2013, 16:47 •  [Post 60 樓]

其實食咁多維他命係咪對身體無害?
miaomiao

上一頁下一頁

回到 吹水區

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客